Vanligar frågor om tränarutbildningarna

Vanliga frågor om tränarutbildningarna

Vad krävs det av mig för att gå en Life Kinetik tränarkurs?

Det finns inga formella krav på förkunskaper men för att bli en bra Life Kinetik-tränare bör du tycka om att röra dig och gilla att handskas och kommunicera med människor. Ju mer sportslig eller terapeutisk kompetens du har desto bättre.

Vad är ett Life Kinetik licensavtal?

Alla deltagare tecknar ett licensavtal med Life Kinetik som reglerar användning av träningsmetoden, som varierar med vilken utbildning och kunskaper man erhåller.

Var hålls Life Kinetik tränarkurser?

Utbildningar hålls regelbundet i Göteborg, Stockholm och Piteå. Vid större grupper än 6 personer genomför vi gärna utbildningen på annan ort.

Hur ser tidsplanen ut för Life Kinetik tränarkurser?

  • Onsdag – » kl. 10.00 – ca. 18.00 (registrering 9.15 – 9.45)
  • Torsdag -» kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Fredag –  » kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Lördag –  » kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Söndag – » kl. 09.00 – ca. 17.00

På fredagen slutar skol- och förskoleutbildningen ca. 17.00. Sluttiderna kan variera beroende på  antalet deltagare. Detta meddelas i så fall innan varje utbildning.

Hur många personer kan delta i en Life Kinetik tränarkurs?

Under de tre första dagarna går kursen parallellt för samtliga utbildningar och det kan vara upp till 30 deltagare. Därefter begränsas deltagarantalet till högst 24 personer.

Vilka kläder skall jag ha på tränarutbildningen?

Ha gärna bekväma kläder och skor för inomhusbruk.

Ingår kost och logi i kursavgiften?

Kost och logi ingår inte i kursavgiften.

Villkor vid kursanmälan

Kurs- och anmälningsavgift: Anmälningsavgiften på 1.500 kr betalas vid kursanmälan (mot faktura). Resterande belopp (kursavgift minus anmälningsavgift) betalas inom 10 dagar efter avslutad kurs.

Avbokning: Har du anmält dig till en kurs och får förhinder, hör av dig så snart som möjligt till info@lifekinetik.se. Vid avbokning betalas inte anmälningsavgiften tillbaka, men du kan boka om till en annan kurs som går inom 6 månader utan ytterligare anmälningsavgift.

Vi reserverar oss för att kurser kan komma att ställas in på grund av sjukdom hos kursledare, för få deltagare etc. Skulle vi tvingas att ställa in kurser erbjuder vi alternativa kursdatum, men passar inte erbjudna kursdatum betalas naturligtvis hela anmälningsavgiften tillbaka.

Vad är en Skol- och Förskoletränare?

Skol- och Förskole-tränarutbildning är en del av Life Kinetiks tränarutbildning. Utbildningen består av de 3 första dagarna av den fulla 5 dagars-utbildningen.

Skol- och Förskoletränare kan verka på sin skola, men har ingen licens för att genomföra Life Kinetik-träning utanför denna. För deltagande på utbildningen behövs bevis på anställning vid en skola.

Skol- och Förskole-tränarlicensen ingår kostnadsfritt vid utbildning till Idrottstränare eller Fri Tränare om villkoret med anställning vid skola uppfylls.

Vad kostar det att utbilda sig till Skol- och Förskoletränare?

Eftersom vi är helt övertygade om att särskilt barn kan ha stor nytta av Life Kinetik-träning, erbjuder vi licensierings-utbildningen för lärare och pedagoger till rabatterat pris. Kursavgiften är 5900 kr, exklusive moms.

Vad är en Seniortränare?

Seniortränar-utbildning är en del av Life Kinetiks tränarutbildning. Utbildningen består av de 3 första dagarna av den fulla 5 dagars-utbildningen. Seniortränare kan träna Life Kinetik på sin arbetsplats, t.ex. mötesplatser för seniorer, boende för seniorer och äldreomsorg men har ingen licens för att genomföra kommersiell Life Kinetik-träning.

Vad kostar det att utbilda sig till Seniortränare?

Eftersom vi är helt övertygade om att även seniorer kan ha stor nytta av Life Kinetik-träning, erbjuder vi licensierings-utbildningen för de som arbetar med seniorer till rabatterat pris. Kursavgiften är 5900 kr, exklusive moms. För deltagande vid denna utbildning behövs bevis på sådan anställning.

Vad är skillnaden mellan Skol- och Förskoletränare och en Fri Tränare?

Tränarutbilningen för lärare och pedagoger är en del av Life Kinetiks tränarutbildning. De kan föra in Life Kinetik på sin skola, men har ingen licens för att genomföra kommersiell Life Kinetik-träning.

En Life Kinetik Fri Tränar-utbildning kräver ytterligare två dagars utbildning (lördag och söndag) med fokus på ämnen som presentation och marknadsföring. Även den praktiska utbildningen i sig är mer detaljerad och omfattar fler övningar.

På söndagen ingår dessutom en sluttentamen. Detta säkerställer att alla tränarna har alla de nödvändiga verktygen för att genomföra kommersiell Life Kinetik-träning.

Jag vill bara träna Life Kinetik i den förening jag redan är tränare?

Utbildningen till Life Kinetik Idrottstränare är till för de som inte vill verka kommersiellt utan önskar genomföra kostnadsfri träning i en förening.

Jag vill både träna mina barn och ha möjligheten att erbjuda Life Kinetik träning kommersiellt?

Komplettering av Fri Tränar-utbildningen med licensen som Idrottstränare ger dig dessa möjligheter. Med detta paket har du högsta status och möjligheter.

Vanliga frågor om Life Kinetik

Vad har Life Kinetik och livslångt lärande gemensamt?

Med så lite som ett 60 minuters träningspass per vecka, kommer du att märka omedelbara förbättringar. Dock är det viktigt att lägga till nya utmaningar och att ändra rutiner från ett träningspass till nästa.

Du bör träna på ett konsekvent sätt, helst en gång i veckan under ledning av en kvalificerad licensierad Life Kinetik-tränare. Endast kontinuerligt engagemang leder till önskat resultat.

Hur ofta bör jag träna?

Den mänskliga hjärnan är belöningsrelaterad, vilket innebär att endast nya utmaningar leder till bättre prestationer. Och endast en timme kontinuerlig träning i veckan, utan långa avbrott ger livslånga fördelar.

Hur fungerar Life Kinetik vid digital demens?

Ett ständigt ökande av digitala prylar som hjälper oss att hålla reda på vardagen, inte minst att komma ihåg viktiga saker. Men med all hjälp riskerar vi att glömskan ökar och det kan vara början till ”digital demens”.

Vetenskapliga studier visar att hjärnträning kombinerad med fysisk aktivitet leder till ökad hjärnprestanda. Life Kinetik inte bara tränar och förbättrar ditt minne, det förbättrar även prestanda på andra områden som inom skola och idrott.