Life Kinetik referenser

Life Kinetik referenser

Här möter du ett urval av våra referenser och Life Kinetik ambassadörer. Vi är stolta över att kunna presentera representanter från ett stort antal idrotter och yrkesgrupper som har sett möjligheterna Life Kinetik ger både för personlig utveckling och i rollen som tränare.

Stefan Thomson, fystränare Skellefteå AIK och skidlandslaget

Life Kinetik referens Stefan Thomson.

“Jag söker nästa steg som fystränare och som det känns spontant är det det jag har hittat med Life Kinetik!”

Hör Stefan berätta om Life Kinetik tränarutbildningen.

Jürgen Klopp, tränare Liverpool FC

Life Kinetik referens och ambassadör Jürgen Klopp.

”En av de mest spännande saker som jag har upptäckt under de senaste åren i mitt jobb!”

Jürgen Klopp förklarar varför han introducerade Life Kinetik-träningen till sina fotbollspelare.

Magnus Kahnberg, ishockeyspelare

Life Kinetik referens Magnus Kahnberg.

Fd ishockeyspelare som tvingades avsluta sin karriär 2015 pga hjärnskakningar. 

Christian Poulsen, fotbollsspelare

Christians fotbollskarriär har innefattat spel i klubbar som FC Köpenhamn, Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool, Evian, Ajax för att sedermera avslutas i FC Köpenhamn. Christian har representerat Danmark i både VM och EM och har 2 gånger blivit utsedd till Danmarks bästa fotbollsspelare.

Life Kinetik referens Christian Poulsen.

Efter fotbollskarriären är nu Christian Poulsen referens och ambassadör för Life Kinetik i Skandinavien.

”Jag tycker Life Kinetik är väldigt intressant för det kan tränas av alla och har effekter på barn, äldre och även inom elitidrott”. Hör Christian berätta om Life Kinetik (in English).

Mats Gren, fotbollstränare

Life Kinetik referens Mats Gren.

“När jag som fotbollstränare först kom i kontakt med Life Kinetik, tänkte jag: Detta är precis vad som saknas inom fotbollen – ett komplement till vanlig fotbollsträning.”

Man söker alltid efter möjligheter att utveckla spelarna, men inom dagens fotboll kan man inte belasta spelarna mer fysiskt, och här är Life Kinetik är sensationellt.

Träningen sker inte under hög fysisk belastning, men spelarna utvecklar sin koordination mycket starkt, och de lär sig genom Life Kinetik-träningen att uppfatta situationer snabbare och att fatta rätt beslut. Life Kinetik är verkligen användbart för alla åldrar och prestationsnivåer, och är dessutom mycket roligt för spelarna att arbeta med. Det utvecklar dessutom en stark gruppdynamik som är så viktigt inom fotboll. Jag som spelare skulle ha uppfattat träningen som något mycket positivt för balansen, men också för att utveckla min kreativitet.”

Matti Demegård, fotbollstränare

Inom elitidrott söker vi som aktiva och ledare ständigt nya vägar i vår strävan att hela tiden utvecklas. Genom Life Kinetik har jag upplevt möjligheten att träna på ett helt nytt sätt för att utveckla våra fotbollsspelare.

Life Kinetik referens Matti Demegård.

”I strävan att utveckla våra spelare i att uppfatta skeenden snabbare, reagera motoriskt snabbare och mer energieffektivt samt utveckla förmåga att lära sig nya rörelser utan att ytterligare belasta våra spelare fysiskt har Life Kinetik gett mig ett alternativ.”

Genom ett roligt, varierat och spännande sätt med en tydlig och strukturerad metodik tränas koordination, balans och spatial förmåga. Samtidigt ges även en positiv effekt avseende mental stresstålighet.

”Jag har funnit ett sätt som kompletterar min träningsarsenal på ett utmärkt sätt!”

Linda Wessberg, professionell golfspelare

Life Kinetik har varit en helt ny kul, annorlunda och utmanande träningsform för mig som verkligen testat mitt tålamod och min uthållighet.

Life Kinetik referens Linda Wessberg.

”Jag kan se stor utveckling på min koncentrationsförmåga, vilket jag har stor nytta av både utanför men framför allt på golfbanan.”

Manuel Neuer, målvakt, FC Bayern München och tyska fotbollslandslaget

”Genom Life Kinetik har jag förstått hur viktigt det är att kombinera ständigt föränderliga koordinativa övningar med träning av den visuella uppfattningsförmågan.

Life Kinetik referens Manuel Neuer.

För om ögonen inte fungerar exakt i svåra situationer, blir det vansinnigt svårt att kunna reagera.”

David Elm, fotbollsspelare

”Genom Life Kinetik har jag på ett mycket roligt och intressant sätt fått uppleva vikten av samt träna på förmågan till att

Life Kinetik referens David Elm.

utsättas för nya rörelser, att snabbt skifta rörelsemönster samt kombinera olika rörelsemönster och på så sätt utveckla min koordination.”

Dessutom utsätts och tränas det visuella systemet som är så viktigt för en fotbollsspelare för att snabbt kunna se och uppfatta så ”stora” delar av spelplanen som möjligt. Att allt utförs på ett lekfullt sätt gör det dessutom så mycket roligare!

Robert Kronberg, f.d häcklöpare

som idag jobbar med träning och hälsa i sitt företag kronBee.

Life Kinetik referens och ambassadör Robert Kronberg.

”Life Kinetik är i mina ögon en av de mest smarta och givande träningsformer som jag har stött på.”

Att kunna träna hjärnkapaciteten på ett så roligt och konkret sätt, där resultatet och utvecklingen blir så tydligt, är fantastiskt i sig. Att kunna ge människor en ökad livskvalité, på ett så komplext sätt, oavsett bakgrund, förutsättningar och situation, är något helt unikt i träningsform. ”Jag har stor nytta av Life Kinetik både personligen samt i mitt arbete. Jag är en stolt referens och ambassadör!”

Felix Neureuther, tyska skidlandslaget

”Det som Horst Lutz och Life Kinetik teamet har uppnått är verkligen en imponerande ”set-up” och jag hoppas att Life Kinetik snart kommer att finnas tillgängliga för alla!”

Peter Varg, professionell Illusionist, hypnosterapeut och mental tränare

”I min entreprenörs kombo som professionell Illusionist, hypnosterapeut och mental tränare var mötet med Life Kinetik – YES!”

Life Kinetik ambassadör Peter Varg.

”En fantastisk träningsform för alla oavsett ålder, kön och erfarenheter.”

Samtidigt som det bl.a. utvecklar hjärnans kopplingar, koordinationsförmågan, rörelsemönster och perceptionen, så är det ju kul också :)!

”Älskar det, mycket Dopamin, alla är med på sin nivå och upplever samtidigt utveckling. Glad Life Kinetik-tränare och ambassadör!”

Mats Hummels, försvarsspelare, BV Borussia Dortmund och tyska fotbollslandslaget

”Jag tycker Life Kinetik är fantastiskt eftersom det inspirerar mig när jag hela tiden får nya uppgifter som jag tidigare inte gjort.

Direkt kommer min ambition och jag vill behärska dessa ofta mycket roliga övningar.

Jag är övertygad om att detta för mig vidare i min utveckling!“

Christiane Stenger, flerfaldig minnesvärldsmästare

”Minnesträning bidrar inte bara till att förbättra minnets prestanda, utan stärker också många så kallade mjuka färdigheter som fantasi , motivation , snabba tankar och koncentration …

mjuka färdigheter som fantasi , motivation , snabba tankar och koncentration …

Kombinationen av vänstra och högra hjärnhalvan aktiveras med Life Kinetik på ett helt annat sätt än med minnesträning och Life Kinetik stödjer min coachning för alla åldrar perfekt . Det är också kul, ger mer glädje i arbetet och öka våra prestationer i skolan , på jobbet och på fritiden.”

Simone Hauswald, flerfaldig olympisk medaljör och världsmästare i skidskytte

Jag är övertygad om att Life Kinetik är en utmärkt bas för alla, oavsett ålder eller yrke, för att ta sig an uppgifter i det dagliga livet på ett effektivt, balanserat och koncentrerat sätt och därmed göra ett avgörande bidrag till harmonisk samexistens .

”Jag är glad över att vara en referens och ambassadör för Life Kinetik och även licensierad tränare!”