Uppdatering till Life Kinetik 3.0

Uppdatering till Life Kinetik 3.0 – 2 dagar

Detta är Life Kinetiks uppdateringsutbildning som alla tränare utbildade innan april 2020 kan gå för att bygga på och fördjupa sin kunskap och därmed underhålla sin licens.

Observera! Vi följer självklart rekommendationer och restriktioner gällande COVID-19 och i dagsläget har vi satt en övre gräns på 8 deltagare.

Målgrupp

Alla licensierade Life Kinetik-tränare utbildade innan april 2020.

Förkunskaper

Utbildning till licensierad Life Kinetik-tränare.


Att ”gå om” grundutbildningen kan vara ett alternativ för alla. Vi tror det passar extra bra för dig som gick tränarutbildningen för några år sedan och, i tillägg till det nya innehållet, vill fräscha upp din grundläggande kunskap om hjärnan, Life Kinetik och inte minst övningarna.

Under 2020 erbjuder vi licensierade Life Kinetik-tränare att ”gå om” grundutbildningen ”Licensierad Life Kinetik-tränare (3 dagar)” till samma kostnad som ”Uppdatering till Life Kinetik 3.0 (2 dagar)”.

Alla licensierade Life Kinetik-tränare är givetvis välkomna att gå den nya grundutbildningen oberoende av hur aktiv du är.


Innehåll

Life Kinetiks grundare, Horst Lutz, har vidareutvecklat grundstrukturen och träningsmetoden till att vara ännu mer heltäckande.

Grunden är fortfarande vår stora rörelsebas men i kombination med kognitiva färdigheter och det visuella systemet utmanar vi nu också hjärnan via exempelvis somatosensorik och auditiva uppgifter.

Utbildningen innehåller nya moment och kunskap om t.ex. arbetsminne, uppmärksamhet och flytande intelligens. Teoretiskt berörs också grundläggande kunskap om vad som sker i hjärnan vid demens samt hur träning med Life Kinetik kan förebygga effekterna av demens.

Det nya upplägget innefattar också hjälpmedel för träningsplanering, nytt träningsmaterial samt nya idéer för den befintliga utrustningen.

Under uppdateringsutbildningen varvas teori och praktik. Vi går bland annat igenom:

  • Hjärnan i teorin: Vi repeterar hjärnans anatomi, vad som sker i olika delar och områden. Life Kinetiks arbetsmodell av hjärnan.
  • Perception/uppfattning: Teori och praktik för träning av visuell-, auditiv- och somatosensorisk uppfattning.
  • Kognition/tänkande: Teori och praktik för träning av arbetsminne, uppmärksamhet och förmåga att återhämta tidigare inlärd kunskap.
  • Kinetik/rörelse: Flexibel kroppskontroll. Life Kinetiks unika övningar och metodik att använda rörelser för att utveckla hjärnans förmåga. Teori och praktik för träning inom områdena rörelseändring, rörelsemönster och rörelseflöde.
  • Träningsplanering: Teori och praktik om hur man planerar träningen utifrån de olika träningsområdena. Kunskap om metodens unika träningsuppbyggnad där utmaningen hela tiden stegras utifrån förmåga. Planering och upplägg för att anpassa träningen till olika grupper och individer.

Tider/upplägg

Samtliga dagar ca kl 9-19 (ca 1 tim lunch samt pauser fm/em).

Tiderna är ungefärliga. Full närvaro krävs för godkänd utbildning.

Kostnad

3 000 kr + moms

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna på info@lifekinetik.se så återkommer vi.

Anmäl dig, gå utbildningen och betala enkelt med Klarna. 14-dagars faktura eller delbetalning. Efter genomförd utbildning får du fakturan från Klarna. Gäller enbart privatpersoner. Läs mer om Klarna (länk).

Kostnad för anställd vi förskola, skola och seniorverksamhet

3 000 kr + moms

Observera! För möjlighet att genomföra träning utanför sin anställning krävs uppgradering av licens till fullvärdig licensierad tränare. I dessa fall betalas licenskostnad (5 000 kr) för att erhålla licens.

Licens/kompetens

Efter godkänt genomförande av utbildningen erhåller deltagaren ett bevis på uppdateringen av sin licens som Life Kinetik-tränare och kan fortsätta att genomföra individuell- och gruppträning med barn, ungdomar och vuxna.

Observera! Deltagare som fått rabatterat pris pga anställning vid förskola, skola eller seniorverksamhet har endast rätt att genomföra träning i tjänsten. Möjlighet till uppgradering av licens finns enligt ovan.

Vanliga frågor

Kan jag kombinera uppdateringsutbildningen Life Kinetik 3.0 med påbyggnadsutbildningarna Idrott och Presentera Life Kinetik?

Det går alldeles utmärkt. De går normalt i direkt anslutning till grundutbildningen och i vissa fall även i direkt anslutning till uppdateringsutbildningen Life Kinetik 3.0. Hitta passande datum och anmäl dig samtidigt.

Det var längesedan jag gick utbildningen och jag vill gärna gå om grundutbildningen. Hur gör jag?

Hitta passande datum för grundutbildningen, skriv en kort kommentar och anmäl dig.