Vanliga frågor om tränarutbildningarna

Vad krävs det av mig för att gå en Life Kinetik tränarkurs?

För att bli en bra Life Kinetik tränare bör du tycka om att röra dig och gilla att handskas och kommunicera med människor. Ju mer sportslig eller terapeutisk kompetens du har desto bättre.

Hur många personer kan delta i en Life Kinetik tränarkurs?

Under de tre första dagarna går kursen parallellt för samtliga utbildningar och det kan vara upp till 30 deltagare. Därefter begränsas deltagarantalet till högst 24 personer.

Var hålls Life Kinetik tränarkurser?

Utbildningar hålls regelbundet i Göteborg, Stockholm och Piteå. Vid större grupper än 6 personer genomför vi gärna utbildningen på annan ort.

Hur ser tidsplanen ut för Life Kinetik tränarkurser?

  • Onsdag – » kl. 10.00 – ca. 18.00 (registrering 9.15 – 9.45)
  • Torsdag -» kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Fredag –  » kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Lördag –  » kl. 09.00 – ca. 19.00
  • Söndag – » kl. 09.00 – ca. 17.00

På fredagen slutar skol- och förskoleutbildningen ca. 18.00. Sluttiderna kan variera beroende på  antalet deltagare. Detta meddelas i så fall innan varje utbildning.

Vilka kläder skall jag ha på tränarutbildningen?

Ha gärna bekväma kläder och skor för inomhusbruk.

Ingår kost och logi i anmälningsavgiften?

Kost och logi ingår inte i anmälningsavgiften.

Vad är en skol-  och förskoletränare?

En skol- och förskoletränarutbildning är en del utav Life Kinetiks tränarutbildning. Skoltränare kan verka på sin skola, men har ingen licens för att hålla Life Kinetik kurser.

Vad kostar det att utbilda sig till skol- och förskoletränare?

Eftersom vi är helt övertygade om att särskilt barn kan ha stor nytta av Life Kinetik träning, erbjuder vi licensierings-utbildningen för lärare och pedagoger till rabatterat pris. Kursavgiften är 5 900 kr, exklusive moms.

Vad är skillnaden mellan skoltränare och en fritränare?

Tränarutbilningen för lärare och pedagoger är en del av Life Kinetiks tränarutbildning. De kan föra in Life Kinetik på sin skola, men har ingen licens för att hålla Life Kinetik kurser.

En Life Kinetik fritränarutbildning kräver ytterligare två dagars utbildning (lördag och söndag) med fokus på ämnen som presentation och marknadsföring. Även den praktiska utbildningen i sig är mer detaljerad och omfattar fler övningar. På söndagen ingår dessutom en sluttentamen. Detta säkerställer att alla tränarna har alla de nödvändiga verktygen för att hålla Life Kinetik kurser.

Vad har Life Kinetik och livslångt lärande gemensamt?

Med så lite som ett 60 minuters träningspass per vecka, kommer du att märka omedelbara förbättringar. Dock är det viktigt att lägga till nya utmaningar och att ändra rutiner från ett träningspass till nästa. Du bör träna på ett konsekvent sätt, helst en gång i veckan under ledning av en kvalificerad Life Kinetik tränare. Endast kontinuerligt engagemang leder till önskat resultat.

Den mänskliga hjärnan är belöningsrelaterad, vilket innebär att endast nya utmaningar leder till bättre prestationer. En timme kontinuerlig träning i veckan, ger livslånga fördelar.

Hur ofta bör jag träna?

Den mänskliga hjärnan är belöningsrelaterad, vilket innebär att endast nya utmaningar leder till bättre prestationer. Och endast en timme kontinuerlig träning i veckan, utan långa avbrott ger livslånga fördelar.

Kommer det att vara ett slutprov på Life Kinetik tränarkurs?

I slutet av den sista dagen blir det ett slutprov, som är en blandning av teori och praktik.

Hur fungerar Life Kinetik vid digital demens?

Ett ständigt ökande av digitala prylar som hjälper oss att hålla reda på vardagen, inte minst att komma ihåg viktiga saker. Men med all hjälp riskerar vi att glömskan ökar och det kan vara början till ”digital demens”.

Vetenskapliga studier visar att hjärnträning kombinerad med fysisk aktivitet leder till ökad hjärnprestanda. Life Kinetik inte bara tränar och förbättrar ditt minne, det förbättrar även prestanda på andra områden som inom skola och idrott. Läs gärna vidare om våra Ambassadörers erfarenheter med Life Kinetik.

Tillbaka till Tränarutbildningar